Idemo Na Kavu?

Netfliksova meni najdraža serija ”La Casa De Papel” je španjolska krimi-drama Alex Pina. Serija prati priču kriminalnog uma čovjeka koji sebe naziva ”El proffesor”, koji smišlja ambiciozan plan kako bi izveo najveću pljačku u povijesti, zajedno sa osam drugih ljudi koji imaju određene sposobnosti i ništa nema za izgubiti. Protagonisti nose nazive gradova i tako štite svoj identitet (Tokio, Berlin, Moskva …). Narator je zgodna mala Tokio.

Zgodno je to,  zašto drmnuti pare iz banke kad možeš drmnuti državni trezor i mašineriju izrade love, a onda i sam štancati svoje pare sa serijskim brojevima koje nitko ne može skužiti.

Potrošila sam noći da pogledam ovu seriju u dahu. Koliko mi je bilo žao kaj je kihnul psihopta Berlin toliko sam bila ogorčena na početku uz upitnike zar samo budale vladaju. Daklem kriterije mijenjam od dobar, loš, zao do može mi se.

U pozadini se ori Bella Ciao, himna proletera, naroda, revolt protiv velikog neprijatelja i vjere u pobjedu koja dolazi samo uz žrtvu i jedinstvo. Izmjenjuju se lopovi, žrtve, politika i kako sjb sistem, a policijski inspektori preispituju da li se nalaze na pravoj strani u vječnoj borbi dobra i zla. Životno ili su mi ostale tekovine eNOBea!? Svi su na kraju bogati i zaljubljeni (ako su preživjeli).

Moja priča ide ovako:

Ja: Ej dosadno mi je? On veli: pogledaj neki film. Ja: Nema ništa daj mi nešto da traje duže. On: Mani se zajebancije kad ćemo na kavu? Ja: Jbš kavu, pijemo ju i ovako daj neki izazov. On: Napiši mi prezentaciju o deep webu a onda bumo se zezali. Ja: Neda mi se … On: Šaljem link za seriju obrati pozornost na Berlina ????

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *